Скенар - терапия

СКЕНАР е абревиатура от имената на уникалния метод за въздействие върху човешкото тяло и на използвания уред-Самоконтролируем Енерго-Невро Адаптивен Регулатор. Уредът е бил разработен от секретната съветска космическа програма. Целта е била да се създаде малък, енергоикономичен и високо ефективен прибор, който да поддържа във върхова форма здравето на космонавтите, при това без да се използват класически медикаменти. Лечението е безболезнено и силата на въздействието се регулира индивидуално за всеки пациент. В зависимост от оплакванията и съгласно принципите на традиционната източна медицина с апарата се обработват определени точки и зони от кожата. Чрез СКЕНАР-ЕКСПЕРТИЗА се откриват максимално подходящите, както и оптималното време за въздействие при конкретния пациент. Абсолютни противопоказания практически няма, а относителните са крайно ограничени/наличие на „пейсмейкър”, тежки психически заболявания/. Отрицателни странични ефекти и усложнения не са наблюдавани. Скенар- технологията принадлежи към медицината на 21 век-деликатна, неагресивна, помагаща на организма да се самовъзстанови.

Какво ефективно лекува СКЕНАР?

СКЕНАР лекува не отделната болест на болния като цяло. В организма на човека има скрити огромни ресурси и благодарение на Скенар- терапията те се активират.

Скенар -терапията е невъзможна без активното участие на пациента. По време на лечението самият пациент отразява промените в своя организъм и съобщава своите усещания на скенар терапевта.

Скенар и скенар -терапевта са коректори на този процес.

Ефективността на Скенар -терапията достига средно 90%/при 60% -пълно оздравяване, а при 30 % -значително намаляване на оплакванията и подобряване на общото състояние/. Използването на апарата СКЕНАР е показано във всеки стадий от лечението на заболяванията на:

  • Нервна система-различни заболявания на гръбначния стълб с вторични разстройства на двигателността, нарушения в статиката и динамиката на гръбначния стълб, различните видове деформации. Радикулити,неврити, нарушения в мозъчното кръвообръщение. Заболявания на вегетативната нервна система и т.н.;
  • Костна система-миозити, артрити, артрози, ошипявания, счупвания в различни стадии;
  • Дихателна система-трахеити, бронхити, ОВИ, бронхиална астма;
  • Сърдечно-съдова система-хипертонична болест, хипотония, различните форми на аритмия, заболявания на съдовете;
  • Храносмилателна система-гастрити, ентерити, колити, холецистити, панкреатит, хепатит;
  • Пикочо-полова система-пиелонефрити, цистити, нарушения в менструалния цикъл, аднексити, безплодие;
  • Заболявания на зъбите - пародонтоза, пародонтит, премахване на възпалителни състояния и усложнения след лечение на пулпит, отстраняване на болковия синдром.

Въздействие на Скенар - терапията върху организма

Апаратът Скенар генерира електроимпулси, които непрекъснато променят формата си на базата на биологична обратна връзка-организмът сам постоянно коригира въздействащите импулси в зависимост от потребностите си. Скенар –въздействието успява да активира максимална част от нервната тъкан, вкл. и тънките, трудно възбудими С-влакна, при които основни медиатори се явяват групата на невропептидите. Съвременната наука е доказала, че невропептидите са главните химични субстанции, които осъществяват на практика всички биофизиологични функции / респективно терапевтични /в човешкото тяло. В хода на терапевтичния процес, всеки сигнал на уреда контролира телесната активност и в същото време е контролиран от постоянно променящото се състояние на организма. Поради това всеки следващ сигнал е различен от предхождащия. Апаратът има силен болкоуспокояващ ефект, нормализира обменните процеси, намалява възпаленията, активира имунната система. Скенар помага на тялото да коригира и завърши собствената си оздравителна програма и да се справи със заболяването. Скенар има и още едно предимство-няма никакви странични ефекти /като някои от класическите медикаменти/. Така Скенар- терапята помага на много хора да се избавят от болката и да подобрят значително качеството си на живот. А това не е малко, нали?

Процедури

Те са безболезнени и силата на въздействието се регулира индивидуално за всеки пациент. В зависимост от оплакванията и съгласно принципите на традиционната китайска медицина, с апарата се обработват определени зони и точки от кожата. От тях чрез Скенар-експертиза се откриват максимално подходящите, както и оптималното време за въздействие при конкретния пациент. Всяка процедура има продължителност 30-40 мин. Лечебният курс включва от 3 до 15 процедури. Благоприятният клиничен ефект настъпва бързо, още след първата процедура. Абсолютни противопоказания няма, а относителните са крайно ограничени / наличие на „пейсмейкър”, тежки психични заболявания/. Отрицателни странични ефекти и усложнения не са наблюдавани.

Цена на една процедура – 15лв.